הסכם הורות משותפת- דגשים חשובים

מבנה המשפחה הוא אחד הדברים שהושפעו בצורה המשמעותית ביותר מהשינויים החברתיים שחלו בחברה המערבית בעשורים האחרונים. תפיסת העולם הליברלית והפתוחה יחסית בעולם המערבי של ימינו, אפשרה פריצת דרך בתחומי אישות שונים וביניהם הקמת משפחות אלטרנטיביות. אם בעבר המבנה המשפחתי המסורתי היה היחיד שמקובל בחברה, היום כבר ניתן לראות משפחות רבות שלא מורכבות מאב, אם וילדים.

משפחות חד הוריות, משפחות של הורות משותפת, משפחות חד מיניות ועוד הן כבר לא מחזה נדיר בחברה העכשווית. הצורך של אנשים להביא ילדים לעולם ולהקים משפחה לא משתנה בהתאם למצבים חברתיים שונים או בהתאם לנטיות מיניות שונות. בסופו של דבר, רוב האנשים בעולם רוצים בשלב כזה או אחר בחייהם ליצור תא משפחתי משלהם והיום האופציות הן רבות.

נשים סטרייטיות ולסביות שבוחרות להביא ילד לעולם ללא מעורבות של דמות אב בתמונה בדרך כלל פונות לבנק הזרע ומבצעות שם את תהליך הכניסה להריון. אך זוגות של גברים ונשים שכן מעוניינים במעורבות של בן המין השני וגם רווקים ורווקות סטרייטים שהגיעו לגיל מבוגר יחסית ללא ילדים, בדרך כלל פונים לאופציה של הורות משותפת לצורך הקמת משפחה. הורות משותפת מוגדרת כהחלטה של גבר ואישה להביא יחדיו ילד לעולם מבלי שמתקיימת ביניהם מערכת יחסים זוגית. תופעה זו הולכת ומתפשטת בשנים האחרונות וחשוב שכל מי שבוחר בצורת הורות זו, יכיר בחשיבות של עריכת הסכם הורות משותפת.
 
על מה חשוב להקפיד בעריכת הסכם הורות משותפת
 
כאשר פונים לעורך דין לצורך עריכת הסכם הורות משותפת, חשוב לכלול בו התייחסות לכל הנושאים החשובים שיקבעו למעשה את צורת ההתנהלות של התא המשפחתי-

- התייחסות להסדרי ראיה- חשוב שההורים יגיעו להסכמה בדבר צורת המפגשים על הילד והתדירות שלהם. בדרך כלל הילד גדל אצל האם עד גיל שנתיים ולאחר מכן ניתן לשתף את האב יותר ויותר. במסגרת הורות משותפת ניתן להחליט גם על משמורת משותפת לחלוטין ואז הזמן מתחלק בין ההורים שאופן שווה. אם מחליטים על חלוקה אחרת, חייבת להיקבע מסגרת קבועה של מפגשים של המשמורן המשני עם הילד.
 
-התייחסות לדמי מזונות- בהורות משותפת, בדומה להליך גירושין, צריכה להיות הסכמה בין ההורים על גובה דמי המזונות שישלם האב עבור הילד. גובה התשלום צריך להיות מושפע כמובן מאופן המשמורת שנקבע בין ההורים. בהסכם צריכה להיות התייחסות גם להשתתפות האב בהוצאות חריגות בתחום החינוך, ההעשרה והבריאות.
 
-התייחסות לשם משפחתו של הילד- לפי החוק בישראל, ילד שנולד מחוץ למסגרת של נישואים, מקבל באופן אוטומטי את שם משפחתה של אימו. היה וההורים מעוניינים בכל אפשרות אחרת לשם משפחה- עליהם לדאוג לעגן זאת בהסכם ההורות המשותפת עליו הם חותמים.
 
חשוב לציין גם כמובן שכל נושא חלוקת האחריות, הפיזית והמנטלית על גידול הילד צריך להיות מוסכם ומנוסח בהסכם בצורה ברורה שיכולה להגן על שני הצדדים.
חשוב מאוד להפקיד את ההסכם בבית דין לענייני משפחה על מנת להעניק לו תוקף משפטי ראוי ומחייב.
                                                                    


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




[תקנון[למעלה] {מאמרים}
לייבסיטי - בניית אתרים