דיני עבודה פיצויים - פיטורין

לפי סעיף 1 לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג- 1963, עובד שעבד שנה אחת או יותר ברציפות במקום עבודה ופוטר מסיבה כלשהי זכאי לפיצויי פיטורין. מלבד תנאי זה, קיימים תנאים נוספים המעניקים זכאות לפיצויי פיטורין, כגון: רציפות עבודה שהופרה בגין שירות מילואים, הפרת תנאים במקום העבודה, עובד שהתפטר בשל מצב רפואי, מעביד שפשט רגל או נפטר, עובדת שהתפטרה במטרה לטפל בתינוקה וטרם עברו תשעה חודשים מאז הלידה וכדומה. בעת חישוב פיצויי הפיטורין לעובד, לא נכללות בסכום הכולל הטבות מסוימות, כגון: דמי הבראה, תשלום עבור נסיעות, חופשה בהסכמת המעביד ועוד.

פיצויי פיטורין - מי דואג לך?

עובד ששוקל להתפטר ממקום עבודתו, או אפילו  עובד המתייצב מדי בוקר לעבודה ללא חשש לפיטורין באופק, חייב להכיר את החוקים המגנים עליו. חוקים אלו נקראים "דיני עבודה" ובאים להבטיח לעובד יציבות בשוק העבודה והגנה מפני פשיטת רגל. דיני עבודה פיצויים לעובדים שפוטרו מעבודתם באופן כפוי או עצמאי אומנם נחקקים בכנסת, אך הגוף שאמור לפקח עליהם הוא משרד התמ"ת. עם זאת, מעסיקים רבים מנצלים את כוחם כדי לחמוק מתשלום הפיצויים. חלק מהמעסיקים מרעים את תנאיו של העובד ומטילים וטו על התשלום. חלקם שוכחים בכוונה את חובתם לשלם פיצויים ומשאירים את העובדים במצב של חוסר אונים.

עו"ד דיני עבודה פיצויים- יש מי שדואג לך

זכויות עובדים רבות נדרסות עקב חוסר ידיעה והמשימה העיקרית היא קודם כל, להעלות את העניין למודעות הציבור. על עובד לדעת מהו גובה פיצויי הפיטורין הבסיסי אותו הוא אמור לקבל ולעמוד על כך. ברוב המקרים, פיצויי הפיטורין נקבעים לפי ותק העובד, כך שעובד שעבד באותו מקום יקבל פיצויים על פי שנות העבודה כפול גובה המשכורת. לדוגמא: אם אדם עבד שלוש שנים בשכר של 5000 ₪ בחודש, סכום הפיצויים שיקבע לו יהיה 15,000 ₪. ההיגיון שעומד מאחורי פיצויי הפיטורין הוא לייצב את העובד מבחינה כלכלית ולסייע לו להשיג סכום כסף שיקיים אותו עד למציאת עבודה חדשה.
כפי שניתן להיווכח מן הדברים שהובאו לעיל, דיני עבודה פיצויים - פיטורין הם דבר מסובך, ולא אחת מתעוררים סכסוכים בין עובדים למעסיקיהם. מסיבה זו, מומלץ לכל עובד לרתום לעזרתו איש מקצוע שמבין בתחום, רצוי עו"ד לדיני עבודה. עו"ד לדיני עבודה המתמחה בתחום הפיצויים יוכל להשיג פשרה בין הצדדים, שלא נוגדת את עקרונות החוק וכן להגיע להסדר משביע רצון מבלי לערב את בית המשפט.
 
 
 
 


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




[תקנון[למעלה] {מאמרים}
לייבסיטי - בניית אתרים