רבים אינם יודעים את ההבדל בין צו ירושה לבין צוואה. מאמר זה יעזור לכם להבין מהו צו ירושה ומה הנקודות החשובות למימוש של צו זה.
 

צו ירושה- כרטיס ביקור

צו ירושה מציין את כל מה שקשור אל חלוקת העיזבון של אותו אדם שנפטר ז"ל. חשוב לדעת כי צו זה ממומש רק כאשר אותו אדם שנפטר לא ערך צוואה מסודרת. בניגוד לצוואה בה יש הרחבה דקדקנית לגבי חלוקה של הרכוש בצו ירושה מצוין רק מי הם היורשים של העיזבון ומהן הזכויות שלהם.
 

תהליך קבלת צו ירושה

כל מי שמעוניין למממש את צו הירושה חייב להגישה בקשה מיוחדת לבית הדין הרבני או לשכת הרשם לענייני ירושה שנקראת 'בקשה לצו ירושה'. כאן חשוב ליישם את הדברים הבאים:
  • טופס בקשה- יש למלא אותו בצורה מדויקת ובהתאם לנדרש. חשוב שמבקש הירושה יחתום על הבקשה וזאת בנוכחות עורך דין, שופט או נוטריון.
  • שוברים- חשוב לצרף לבקשה שני שוברים עם חתימה שמעידים על כך שהאגרה בעבור צו ירושה שולמה בבנק הדואר.
  • תעודת פטירה- יש לצרף העתק נאמן למקור של תעודת הפטירה או את התעודה המקורית.
  • עדכון- מסמך המעיד על כך שנשלחה הודעה לכל אחד מהיורשים. מסמך זה צריך להיות חתום על ידיהם. אפשרות אחרת היא לצרף אישור על שליחה של ההודעה על הבקשה בדואר רשום.
 

רשם הירושות

רוב האנשים אינם יודעים כי רשם הירושות כפוך לחוקים האזרחיים בישראל. לכן, אם מדובר על זוגות שנשואים נישואין אזרחיים, ידועים בציבור וזוגות מעורבים חשוב לפנות אל רשם הירושות. כאן, במקרה של פטירה לרשם הירושות יהיה את המידע של האנשים הקשורים אל המנוח ואלו שזכאים לירושה. למידע נוסף על צו ירושה באתר משפחה חדשה.


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




[תקנון[למעלה] {מאמרים}
לייבסיטי - בניית אתרים