מדינת ישראל ביחס לעולם מוצפת בעו"ד, יתכן והדבר נובע מחלומה של האימא היהודייה שילדה יהיה עו"ד ויתכן והדבר נובע מצמיחתן של המכללות הרבות בהן ניתן ללמוד משפטים. אך בל נטעה לימודי משפטים לא מובילים רק לעיסוק בעריכת דין ורבים מהסטודנטים למשפטים כלל לא עוסקים בתחום זה. זוהי הגדולה למעשה של לימודים אלו, הם מהווים קרש קפיצה למשרות רבות במשק וניתן לעסוק במגוון גדול של תחומים עסקיים וציבוריים כאחד. כך לדוגמא הלימודים מאפשרים לנו ללכת ולהשתלב בעולם העסקי, לעבוד המגזר השלישי ואף להישאר באקדמיה. מכאן שלימודי המשפטים מתאימים למגוון רחב של אנשים ומרבית האנשים יימצאו דבר כלשהו המעניין אותם בתואר זה.

מה כוללים לימודי המשפטים?

בכדי להצליח בעולם המשפטים חובה ללכת וללמוד משפטים, אך ניתן לומר כי לימודים אלו כיום מבטיחים הצלחה בעולמות נוספים. לימודי המשפטים כוללים קשת רחבה  של קורסים ושילוב של מספר דיסציפלינות אחרות מהאקדמיה. אכן, ישנם הבדלים בתכניות הלימודים בין המוסדות השונים, אך ניתן לומר כי ברובן מלמדים את הסטודנטים דרך חשיבה משפטית אשר ניתנת ליישום במגוון רחב של תחומים. בשנתיים הראשונות הסטודנטים נחשפים למקצועות היסוד בתחום ולקורסים כללים ולאחר מכן למשך השנה וחצי הנותרת הסטודנטים יכולים לבחור מקצועות בהתאם להעדפותיהם. אם לדוגמא הסטודנטים מתעניינים בתחום העסקי אזי הם יכולים לקחת קורסים הנוגעים יותר לעולם זה, כגון דיני תאגידים. מנגד אם הסטודנט מתעניין במשפט בין לאומי הרי שעליו לקחת קורסים בתחום זה ואחר כך לנסות ולהתקבל להתמחות בתחומים אלו.

האם עדיף ללמוד במכללה או באוניברסיטה?

התלבטות גדולה העומדת בפני אלו שכבר החליטו כי הם מעוניינים בלימודי משפטים, היא האם ללכת ללמוד משפטים במכללה או באוניברסיטה. כפי שכבר אמרנו לימודי משפטים ברוב המוסדות דומים, כאשר פעמים רבות גם המרצים במוסדות דומים. ההבדל הגדול נעוץ בכך שבאוניברסיטאות לרוב נדרשת רמה אקדמית גבוהה יותר מהסטודנטים אשר לומדים במכללות. כתוצאה מדרישות אלו הרי שהמוניטין של האוניברסיטאות לרוב גבוה יותר ובוגריהן מוצאים עבודה והתמחות בעריכת דין ביתר קלות. עם זאת ניתן לומר כי מספר מכללות החלו לצמצם פערים מן האוניברסיטאות ולהתקרב למעמדן. אך, עדיין מבחינת מוניטין בעולם המשפטים, שתי האוניברסיטאות המובילות הן ירושלים ותל אביב ושתיהן עומדות בודדות בפסגה.

משפטים ותואר הנוסף, השילוב המנצח?

כחלק מההצפה הקיימת בשוק עריכת הדין סטודנטים רבים הרוצים לזכות ביתרון בעת הקבלה להתמחות משלבים תואר נוסף עם לימודי משפטים. כמובן שלעתים השילוב נובע גם מעניין טהור בתחום הלימודים הנוסף. כאשר פונים לשילוב תארים חשוב להגדיר את המטרות שלשמן עושים זאת, עם המטרה היא ליצור יתרון הרי שחשוב מאוד לזכור כי העיקר הם הלימודים המשפטיים וכי פגיעה בציונים שם אינה שווה את התואר הנוסף. עם זאת, תואר נוסף הנעשה ממחשבה תחילה בהחלט יכול להיות מקפצה נוספת ומצוינת לקריירה מוצלחת בעולם המשפטים.


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




[תקנון[למעלה] {מאמרים}
לייבסיטי - בניית אתרים