הסכם שכירות פרטי: מה לבדוק ועל מה לא לוותר

מתכננים לשכור דירה? אם כן, סביר שתצטרכו לחתום על הסכם שכירות פרטי, רגע לפני המעבר. הסכם שיפרט את כל התנאים, המגבלות והמידע הרלוונטי לגבי ההשכרה, הסכם שייחתם בינכם, השוכרים, לבין בעלי הדירה, המשכירים. גם אם זו איננה הפעם הראשונה שבה אתם חותמים על חוזה שכזה, חשוב שתבדקו היטב מה הוא כולל, ועוד יותר חשוב שתקראו את האותיות הקטנות. מה לבדוק ועל מה לא לוותר? הנה התשובה:
  • זהות המשכיר – רגע לפני שאתם חותמים על הסכם השכירות, חשוב שתוודאו שהשוכר, שמשכיר לכם את הדירה ומולו אתם חותמים על החוזה, הוא אכן בעל הדירה. ייתכן מאד שמדובר בבן משפחה, הפועל מטעמו של בעל הדירה או אולי בשמו. חשוב שתדעו זאת מראש ועוד חשוב שתדעו גם מהו מעמדו מבחינה חוקית, בכל הקשור לדירה עצמה.
  • ביטוח דירה – מדובר בפרט חשוב מאד, שכדאי שיופיע בהסכם השכירות, פרט שאסור לוותר עליו. חשוב שתוודאו שישנו ביטוח דירה, המציע כיסוי ביטוחי במקרה של נזק בדירה, בין אם בעקבות שיטפונות או מזג אוויר סוער, נזילות וגם פריצה לבית. חשוב לדעת שישנו ביטוח מתאים שמספק את המענה הטוב ביותר, ושלא אתם עצמכם תצטרכו לשאת בתשלום עבור תיקון הנזקים, במידה ואכן, חלילה, יהיו כאלה.
  • תקופת השכירות – יש לוודא שמצוינת באופן מדויק תקופת השכירות שלכם וכן מומלץ גם להוסיף להסכם אפשרות להארכתה. חשוב שיצוינו בחוזה מה צפויים להיות דמי השכירות במידה ומאריכים את תקופת ההשכרה ולא להשאיר את הסעיף הזה ריק. מומלץ גם לקבוע מול המשכיר מתי יש לקבל את ההחלטה האם להאריך את החוזה או לא, וכן מתי על המשכיר עצמו להודיע לשוכר שעליו לפנות את הנכס (בדרך כלל, מקובל על הודעה של שלושה חודשים מראש).
  • אפשרויות יציאה – מומלץ לסכם מראש וגם לציין זאת בחוזה מהן אפשרויות היציאה וסיום החוזה. בין אם מדובר במשכיר עצמו או בשוכר, יש לתת התרעה מראש בהתאם למקובל על ידי שני הצדדים. יתכן והשוכר יאלץ למצוא שוכר חלופי, במידה והוא מעוניין לצאת מהדירה לפני תום החוזה, אך בכל מקרה יש לבדוק זאת מראש וגם לוודא שכל פרט מוזכר בהסכם עצמו.
  • תיקון נזקים או תקלות למיניהן – כשמדובר בדירות שכורות, מקובל שעל השוכר לשאת בעלות התיקונים או בעלות הטיפול בנזקים השונים שנגרמו בדירה. אולם, לא על כל נזק על השוכר לשלם. יש לפרט בחוזה הדירה על אילו תיקונים אחראי השוכר, בעל הדירה (בדרך כלל מדובר בתיקוני נזקים, הנוצרים בעקבות בלאי) ועל אילו תיקונים אחראי המשכיר.
אילו בטחונות יש להציג – בעלי דירות מבקשים מהשוכרים להציג, בדרך כלל, בעת החתימה על הסכם השכירות בטחונות למיניהם, כמו שטר חוב, ערבות בנקאית או צ'ק פתוח. מומלץ לנהל משא ומתן בין הצדדים כדי לקבוע מה יהיה סכום הביטחונות ולוודא שאכן מדובר בסכום סביר.
 
למידע שימושי נוסף אודות ביטוח דירה בפייסבוק של חברת הפניקס
 
 
 


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




[תקנון[למעלה] {מאמרים}
לייבסיטי - בניית אתרים